24.10.2016

HAFIZLIK YARIŞMASI TÜRKİYE FİNALİ ERZURUM'DA YAPILDI

Kur'an kurslarında okuyan yaklaşık 5 bin erkek öğrenci arasında yapılan elemeler sonucu finale kalan 7 hafız, dereceye girebilmek için yarıştı. Yarışma öncesinde bir konuşma yapan İl Müftü Vekili Celal BÜYÜK böyle önemli bir organizasyonun her evde bir hafızın olduğu Kuran aşığı bir şehirde yapılıyor olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek Erzurum genelindeki Kuran Kursları ve hafızlık eğitimi hakkında bilgi verdi.

DİB Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı aynı zamanda yarışma komisyon başkanı olan Osman Şahin ise, tarihi Lalapaşa Camisi'ndeki finalde yaptığı konuşmada, finalistlerin, önce yaklaşık 5 bin öğrenci arasından, ardından da ilgili komisyonlarca tespit edilen 33 hafız içerisinden seçilerek buraya geldiğini söyledi.

Türkiye'de 1974 yılından bu yana yapılan tespitlerde belgeli hafız sayısının 126 bin 508 olduğunu belirten Şahin, şöyle konuştu:

"Bu sayı güzel ve büyük bir rakam. Kur'an sadece lafzı okunmak, sadece lafzen ezberlenmek, hafız olmak için gelmemiştir. Kuran'ı okuyacağız, ezberleyeceğiz, anlayacağız, anlatacağız ve yaşayacağız. Allah, 'Bu kitap, öyle bir kitap ki bu Kur'an, toplumları hep doğru yola iletir' buyuruyorsa, o zaman Kur'an bize ve hayatımıza ışık tutmalı. Okumalıyız, anlamalıyız, yaşamalıyız. İlhamımızı Kur'an'dan almalıyız."

Konuşmaların ardından sıralamanın belirlenmesi için kura çeken hafızlar, komisyon tarafından sırasıyla sorulan sorulara cevap vererek Kur'an-ı Kerim okudu.

Yarışma sonucunda Abdurrahman Güvercin birinci, Ahmet Sait İpek ikinci, Salih Aydın ise üçüncü oldu.

Dereceye giren hafızlara cumhuriyet altını ve çeşitli hediyeler verildi.