18.07.2016

Erzurum'da Eller ve Gönül'ler Ülkenin Selameti İçin Sema'ya Uzandı.

Erzurum İl Müftülüğü tarafından 15 Temmuz akşamı gerçekleştirilmek istenen menfur olayda hayatını kaybeden şehitler için il genelinde tüm camilerde aynı anda öğlen namazı öncesinde salalar verdirilerek hatimler ve Yasin'i Şerifler okundu. Bu maksatla Ulu camide yapılan programa binlerce Erzurumlu akın etti. Programa Erzurum Valisi Seyfettin AZİZOĞLU, Erzurum Milletvekili İbrahim AYDEMİR, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet SEKMEN, İl Emniyet Müdürü ve vatandaşlar katıldı. Öğlen namazı öncesi seçkin hafızlar tarafından şehitler için Kurani Kerim'ler okundu. Ardından İl genelinde bulunan cami ve Kur’an Kurslarında okunan Hatimlerin duası İl Müftü Vekili Celal BÜYÜK tarafından yapıldı. Programa katılan Erzurumlular göz yaşları ile yapılan duaya amin diyerek vatanın selameti için yakarışta bulundular. Kılınan Öğlen namazının ardından 15 Temmuzda şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.