11.08.2016

Personel İstişare ve Bilgilendirme Toplantıları

İL MÜFTÜLÜĞÜ TARAFINDAN PERSONEL İSTİŞARE VE BİLGİLENDİRME TOPLATILARI BAŞLATILDI.

15 Temmuz gecesi yaşanan menfur olayın ardından il genelinde yürütülen din hizmetlerini yeniden değerlendirmek, gerekli istişarelerde bulunmak ve din hizmetleri konusunda eylem planı hazırlamak maksadıyla İl Müftülüğü tarafından Erzurum genelinde görev yapmakta olan personele yönelik olarak istişare toplantıları başlatıldı.  Erzurum il Müftülüğü konferans salonunda düzenlene ilk toplantıya il merkezinde görev yapan her kademeden personel katıldı. Söz konusu toplantı Güneş Camii Müezzini  Hafız Abdullah TUTAKLIOĞLU’nun okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.  Ardından kürsüye çıkan il müftü vekili Celal BÜYÜK 15 Temmuz akşamı yaşanan menfur olayla alakalı bir genel değerlendirmede bulunduktan sonra bundan sonraki süreçte yürütmekte olduğumuz din hizmetlerini etkinlik ve nitelik bakımından yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi. Bu maksatla il genelinde görev yapmakta olan bütün personelle bir araya gelip İl genelinde bundan sonraki süreçte yürütülecek olan din hizmetini istişare edeceklerini söyleyen Büyük, bu süreçte bütün bir personelin fikirlerinin kendileri için önemli olduğunu söyledi. Düzenlenecek olan toplantılar sonunda hazırlanacak olan eylem planı Diyanet işleri başkanlığı ile paylaşılacak.