17.03.2017

Bilgi ve Değer Bağlamında Kadın ve Hz Aişe” Konulu Konferans

Erzurum İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından, 8 Mart Dünya Kadınlar günü vesilesiyle, Palandöken İlçe Müftülüğü Yenişehir Yatılı Kız Kuran Kursu konferans salonunda “Bilgi ve Değer Bağlamında Kadın ve Hz Aişe” konulu bir konferans düzenlendi.

Konferansta konuşmacı olan ADRB il vaizi Esra Kalpakçı, "Kuran ve Sünnet ışığında, insan olma, Allah'ın emir ve yasaklarına muhatap olma açısından, erkek ve kadın arasında hiçbir fark yoktur, üstünlük sadece takvadadır. Kuranda, kadın veya erkek cinsiyetinden dolayı övülmemiş, Allah'a karşı sorumluluk bilinci, değerli olma noktasında ölçü kabul edilmiştir. Kadın ve erkek bir bütünün yarısıdır. Birbirlerine emanet ve refiktirler. Diğer yanda, kadın ve erkeğin hak ve sorumlulukları da, adaletin bir gereği olarak, fıtri özelliklerine göre tanzim edilmiştir. Tarafların adalet gözetmeksizin, fıtri özellikleri gözardı edilerek eşit oldukları iddiası, iki taraf için de zulümdür.
Hz Aişe'nin hayatı da, birçok ilmi öğrenmiş, icaplarını yerine getirmiş olması sebebiyle, bilginin değere nasıl dönüştürülebileceğinin en kıymetli örneklerindendir. " şeklinde açıklamalarda bulundu.