22.08.2017

Engelliler için Kur'an-ı Kerim ve Dini Bilgiler Yarışması

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hizmet alanları içersin de özel bilgiye ihtiyaç duyulan, dezavantajlı gruplar arasında engellilerin dini vecibelerini engelsiz bir şekilde yerine getirmelerini sağlamaya yönelik çalışmalar yürütmektedir.

Bu bağlamda işitme engellilerin dini bilgilerini geliştirmek, kuran-ı kerimi okumalarını teşvik etmek, inanç esasları ve Siyer-i Nebi konularında bilgilerini artırmak amacıyla, Diyanet İşleri Başkanlığınca bütün il müftülüklerinde bilgi yarışma düzenlenmiştir.

Erzurum il müftülüğü olarak il müftülük salonunda düzenlenen İl müftü yardımcısı Abdulhalim ACAR komisyon başkanlığında ki yarışmada Erzurum özel Eğitim Meslek Lisesi öğrencilerinden Emirhan Ümit birinci olmuştur. Birinci olan engelli öğrenciye Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından umre ile ödüllendirmiş olup, yarışmaya katılan tüm öğrencilere ise İl müftüsü Hasan Hüsnü SULA tarafından kuran-ı kerim hediye takdim edilmiştir.