02.10.2017

İlahiyat Akademi Projesi

Diyanet İşleri Başkanlığı Türkiye Diyanet Vakfı ile Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi arasında ortaklaşa yapılan protokol gereği, İlahiyat Akademi projesi  çerçevesinde İlahiyat Fakültesinde okuyan öğrencilere yönelik dersler düzenlenecek.

Türkiye Diyanet Vakfı Erzurum  Yüksek Öğrenim Erkek Öğrenci yurdunda yürütülecek proje kapsamında akademiye bu sene toplam 40 öğrenci alınıp 5 yıl tam burslu olarak eğitim verilecek.

Dersler İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlileri ile İl Müftülüğünde görevli hocalar tarafından ortaklaşa yapılacak. Bu seneki tefsir dersi İl Müftüsü Hasan Hüsnü Sula tarafından, diğer dersler ise: Akaid: Uzman Vaiz Fikrullah Çakmak, Kuran'ı Kerim Meali: Vaiz Muhammet Kuzeyli, Hadis: İlahiyat Dekan Yardımcısı Yrd.Doç.Dr Abdulvahap Özsoy, Fıkıh: Yrd.Doç.Dr. İsmetullah Sami tarafından verilecek.