04.10.2017

Konferans: Erzurum Müftüsü Kadızade Mehmet Arif Efendi

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından “Cami, Şehir ve Medeniyet” temasıyla düzenlenen Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Erzurum İl Müftülüğü konferans salonunda “Erzurum Müftüsü Kadızade Mehmet Arif Efendi” konulu konferans düzenlendi.

Konferans 13:30'da Erzurum Ulu Camii Müezzin Kayyımı Yakup Tosunoğlu’nun Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

İl Müftüsü Hasan Hüsnü Sula’nın açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen Araştırmacı Yazar Ahmet Fidan, Sultan III. Mustafa zamanında, ( Hicri 1171-1188 / Miladi 1752-1774 ) yılları arasında Sultaniye medresesinin Müderrisi olarak görev yaparken Erzurum Müftülüğüne atanarak on beş yıl boyunca bu görevi sürdüren Kadızade Mehmet Arif Efendi hakkında konferans verdi.

Konferansa Vali Yardımcısı Ünal Coşkun, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Nihat Yatkın, Kurum Amirleri ve İlçe Müftülerinin yanı sıra Din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.