02.03.2018

ERZURUM'DAN HAKKARİ'YE "KARDEŞLIK KÖPRÜSÜ"

Erzurum Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, beraberinde Yakutiye ilçe müftüsü Osman Yazıcı,Palandöken ilçe müftüsü Abdurahman Kotan ve Aziziye ilçe Müftü vekili Sefa Özcan üç ilçe müftüsü ile Diyanet İşleri Başkanlığınca terör saldırılarının yaşandığı kentlere maddi ve manevi destek sağlanması ve kardeşlik duygularının geliştirilmesi için hayata geçirilen "Kardeş Cami" projesi kapsamında çeşitli ziyaretlerde bulunmak ve programlara katılmak üzere Yüksekova ilçesine geldi.Merkez İhsaniye Camisi'nde düzenlenen programa katılan Sula, burada cemaatle sohbet ederek İslam'ın birleştiriciliği konusunda vaaz verdi.Sula, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erzurum'dan birlikte geldiği heyetle il ve ilçelerdeki farklı camileri ve Kur'an kurslarını ziyaret edeceklerini söyledi.

İlçedeki ihtiyaçları görmek ve vatandaşlarla bir araya gelmek amacında olduklarını aktaran Sula, şöyle konuştu:"Burada Kur'an kurslarına ihtiyaç olduğunu gözlerimizle müşahede etmiş olduk. Gerek burada Kur'an kurslarının yapımına yardımcı olmak gerek öğrencilerimizin sadece burada kalmaması, Türkiye'nin çeşitli vilayetlerinde de Kur'an hizmetlerinin nasıl yapıldığını yerinde görmelerini sağlamak istiyoruz. Öğrencilerimizi belki bir hafta Erzurum'da misafir de edeceğiz. Orada onları gezdireceğiz."Sula, Erzurum'dan gelen heyetle kardeşlik köprüsünün kurulması vesilesi ile ilçede bulunduklarını anlattı. - ''Bir Müslümanın derdi hepimizin derdidir''Proje kapsamında başka illerden de müftü ve din görevlilerinin geleceğini dile getiren Sula, şunları kaydetti:"Türkiye'de bu kardeşliğe, birliğe, beraberliğe en fazla ihtiyaç duyulduğu zamanda bir araya gelmek için gayret göstereceğiz. Bir Müslümanın derdi hepimizin derdidir. O dertle dertleneceğiz, sevinç varsa sevinçleri de paylaşacağız. Bu İslam mayasını, İslam'ın ümmet olma şuurunu inşallah hem kendimiz yaşayacağız hem yaşadıklarımızı anlatacağız. İnşallah hayra vesile olmuştur."Yüksekova Müftüsü Şakir Şahin de bu tür programların kaynaştırıcı yönüne işaret ederek Diyanet İşleri Başkanlığı, Müftü Sula ve beraberindeki heyete desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Cuma günü irşad programları Yüksekova'nın yanısıra Hakkari, Çukurca ve Şemdinli ilçelerinde Erzurum İrşad Ekibi ve okuyucularıyla devam ettirildi. Cuma günü sabah namazı buluşmasında Hakkari İl Müftümüz Faruk Gürbüz ile birlikte programa katılan İl Müftümüz program sonu Cemaate dini bir sohbet yaptı. Ardından İl Müftüsü Faruk GÜRBÜZ 'ü Müftülük Makamında ziyaret ederek Hakkari ve ilçelerindeki din hizmetleri hakkında bilgi alan İl Müftümüz Programına Hacı Sait Camii'nde yaptığı Cuma va' zıyla devam etti. Öğleden sonra Hakkari İl Müftümüzle birlikte Anadolu İmam Hatip Lisesine gidilerek Okul Müdürü ziyaret edildi ve çalışmaları hakkında bilgi alındı. İl Müftümüz Hasan Hüsnü Sula burada da bu okulda eğitim ve öğretim gören öğrencilere "İmam-Hatipli olmanın önemi" ile "Kur'an - ı Kerim ışığında Hz Muhammed örneklerinde başarının yolları" konulu bir seminer verdi. İrşad Programının sonuncusu ise Ahmed-İ Hani Yatılı Hafız Kur'an Kursunu ziyaret ve Hizmetleri yerinde görmek oldu. Burada da akşam namazını müteakip hafızlık eğitimi alan öğrencilere İl Müftümüz kısa bir konuşma ve nasihatlerde bulundu.

Gerek Hakkari İl Merkezi, gerekse Çukurca, Şemdinli’de ve Yüksekova ilçelerinde Cami ve kız-erkek kur'an kursları ziyaretleri, Okullarda yapılan programlar, Cami sohbetleri ve Cuma va'zlarıyla bir anı bile boş geçmeyen çok verimli bir ziyaret gerçekleştirildi.

Başta Hakkari İl Müftümüz Faruk Gürbüz olmak üzere çok yakın ilgi ve alaka gösteren ilçe müftülerimize, Müftülüklerin personellerine Hakkari ve ilçeleri din görevlileri ve Kur'an Kursu öğreticilerimize Mülki Erkan ve Okul Müdürlerimize, öğretmenlerimize çok teşekkür ediyor, bu kardeşliğin hayırlı neticeler vermesiniYüce Allah'tan niyaz ediyoruz.