13.06.2016

Hafızlık Bölge Yarışması Yapıldı

2016 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle, Görevlilere yönelik etkinlik çerçevesinde erkek din görevlileri arasında hafızlık bölge yarışması Erzurum’un Yakutiye İlçesinde bulunan Ulu Camiinde  12 Haziran 2016 Pazar günü öğlen namazına müteakip yapıldı.

Program Kur’anı Kerim Tilaveti ile başladı. Ardından İl Müftü vekili Celal BÜYÜK açılış konuşmalarını yaptı. Din Hizmetleri ve Din Eğitimi Şb. Zafer GÜNEŞ’in Yarışma kuralları ve puanlamalar hakkında bilgi vermesinin ardından program yarışma ile devam etti.

Yarışmaya bölge illerini temsilen Ağrı Talha DÜZENLİ, Erzincan Hulki KARAPINAR, Kars Faysal ALP, Bayburt, Ümit BAYRAM, Erzurum Ali Rıza BAĞDAŞ, Artvin Selahattin BEKTAŞOĞLU, Ardahan Sinan KARABACAK ve Gümüşhane Resul SAĞIR katıldı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğin yarışmada yapılan değerlendirmenin ardından Erzincan İlinden katılan Hulki KARAPINAR Birinci, Gümüşhane İlinden katılan Resul SAĞIR ikinci ve Kars İlinden katılan Faysal ALP ise üçüncü oldu. Yarışma sonunda dereceye giren görevlilere ve katılımcıların tümüne İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Erzurum Şubesi tarafından hediyeler takdim edildi.