27.06.2016

DÜNYA HAFIZLARI ERZURUM DA

Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Uluslararası Hafızlık ve Kuran’ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmalarına” Dünyanın 46 ülkesinden 82 Hafız katıldı.

Yarışmalara katılan hafızlar Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu organizesinde Türkiye genelinde 36 İlde düzenlenen Kur’an Ziyafeti programlarında tilavete bulundular.

Erzurum Solakzade Camiinde düzenlenen programa Erzurum Valisi Seyfettin AZİZİOĞLU, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet SEKMEN, İl Müftü Vekili Celal BÜYÜK ve vatandaşlar katıldı.

Programın başında bir konuşma yapan İl Müftü vekili Celal BÜYÜK “İlimizde bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği olan başta Hafız Osman ŞAHİN hocamız olmak üzere katılımcı hafızlarımıza ve camimizi hınca hınç dolduran siz cemaatimize teşekkür ederim” dedi.

Ardından bir konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman ŞAHİN yapılan yarışmalar ve çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Ardından sırasıyla 2015 yılında Türkiye’yi temsilen final yarışmasına katılan İstanbul İmam Hatiplerinden Hafız Beytullah Özdemir, 2016 yılında final yarışmasına katılan Kosova’dan Hafız Egzon İbrahim ve 2015 yılında final yarışmasına katılıp dünya ikincisi olan Filipinler’den Hafız Muhammed Nezir Asgar Kur’an-ı kerim tilavetlerinde bulundular. Palandöken ilçe Müftüsü Sıtkı BEYDİLLİ’nin yaptığı dua ile program son buldu.