25.11.2016

ÜNİVERSITE CAMİ GENÇLİK KOLU ÜYELERİ BİR ARAYA GELDİ

Erzurum Müftülüğü tarafından Atatürk Üniversitesi kampüs Camiinde oluşturulan "Cami Gençlik Kolları" üyeleri 25 Kasım 2016 tarihinde ikindi namazının ardından istişare amaçlı olarak bir araya geldiler. Bir araya gelen gençler önce toplu halde ikindi namaızını kıldılar daha sonra cami gençlik kolu olarak yapılması gereken sosyal ve kültürel etkinlikler konusunda görüş alışverişinde bulundular. Yapılan istişare neticesinde gençlerin ilk dönemde cami görevlisi Memduh Karslı nezaretinde sabah namazı buluşmaları, hafta sonları kültürel içerikli geziler ve yetiştirme yurtlarına, sevgi evlerine ziyaretler yapılması kararlaştırıldı.

Konu İle ilgili açıklama yapan İl Müftü Vekili Celal BÜYÜK ise şunları söyledi “ Biz Diyanet İşleri Başkanlığımızın öncülüğünde şehrimizde 180 Camide 866 gençle birlikte gençlik kollarımızı oluşturduk. Gençlik kollarımıza üye olan gençlerimiz camii aidiyeti ile birlikte çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler yapmaktadırlar. Amacımız daha çok gencimize ulaşmaktır.