15.12.2017

500 Yıllık Gelenek; Binbir Hatim Başladı

Erzurum’da Pir Ali Baba Hazretleri tarafından başlatılan ve 500 yıldır sürdürülen Binbir Hatim, geleneğe uygun olarak at sırtındaki hafızların Kuran-ı Kerim okumasıyla başladı.

Din görevlilerinin okuduğu Kur’an-ı Kerim hatminin ardından Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen yaklaşık 500 yıldır sürdürülen bu gelenek hakkında birer konuşma yaptılar.

Pir Ali Baba Türbesi önünde okunan hatmin duası İl Müftüsü Hasan Hüsnü Sula tarafından yapıldı.

Açılış programına Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İl Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, Din görevlileri ve Kur'an kursu öğrencileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İl Müftülüğünce belirlenen camilerde bugünden itibaren okunacak hatimler 19 Ocak 2018 tarihinde Ulu Cami'de erkeklerin, 20 Ocak 2017 aynı camide kadınların katılacağı hatim duasıyla sona erecek.