15.02.2018

Erzurum Merkez İmam Hatip Lisesi Proje Okulu Öğrencilerinden İl Müftüsüne Ziyaret.

Erzurum Merkez İmam Hatip Lisesi Proje okulunun hafız öğrencileri İl Müftümüz Hasan Hüsnü Sula’yı ziyaret ettiler

Öğrencilerle hasbihal eden Hasan Hüsnü Sula Diyanet İşleri Başkanlığı ile İmam Hatip Liselerinin iç içe olduğunu ve ayrılmaz bir bütünün parçaları gibi olduklarını dile getirdi. Erzurum da yetişen İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin Türkiye genelinde selatin camilerde görev yaptığını ve çeşitli yarışmalarda dereceler elde ettiklerini söyledi.

İmam Hatip Lisesi öğrencisi olmanın mes’uliyetinden bahseden Sula öğrencilere bir İmam Hatip öğrencisinin Kur’an’ı Kerim’i önce kendisinin anlaması sonra da onu bilinçli bir şekilde başkalarına aktarmasının ehemmiyetine değindi.

İlahiyat öğrencilerine Türkiye Diyanet Vakfı tarafından İlahiyat Akademisi kapsamında sağlanan burslu eğitim imkanından bahseden Sula, bu eğitim esnasında, çeşitli yerlerde görev yapan eğitimciler tarafından gönüllü olarak mesleki eğitim dersleri verildiğini söyledi.

Öğrencilere Mushaf-ı Şeriflerin hediye edildiği ziyarette Erzurum Merkez İmam Hatip Lisesi Proje Okulu öğretmenlerinden Adem Bayrak , İl Müftü Yardımcısı Müseffa Akbulut, Şube Müdürleri Zafer Güneş ve Nihani Yemenoğlu hazır bulundular.