12.02.2024

İlçe Müftümüz

Uğur İNCE

1990 yılında Erzurum İli Yakutiye İlçesi Soğuk Çermik Köyünde doğdu.

İlköğrenimini Erzurum’da tamamladı. 2005 yılında hafızlığını Erzurum Gaziler Kur’an Kursunda bitirip belgesini aldı. 2009 yılında Erzurum İmam Hatip Lisesinden mezun oldu.

Ardından İstanbul İlahiyat  Fakültesini kazanıp 2013 yılında bu okuldan mezun oldu.

Lisans yıllarında Arapça ve İslami İlimler alanında özel eğitim aldı.

2012 yılında İmam-Hatip olarak memuriyete başlayıp Zonguldak/ Ereğli ve İstanbul / Sarıyer ilçelerinde 7 yıl İmam- Hatip olarak görev yaptı.

2019 yılında görevde yükselme sınavında başarılı olup Erzurum İl Müftülüğüne Din Hizmetleri Uzmanı olarak atandı.

Aynı yıl  Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezi'nde kursiyer olarak başladı ve 2022 yılında eğitimini başarı ile tamamlayarak 20. Dönem mezunu oldu.  Ardından Giresun Çamoluk İlçe Vaizi olarak ataması gerçekleşti.

Giresun Çamoluk İlçe Vaizi iken Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından açılan müftülük sınavında başarı göstererek 25.12.2023 tarihinde Erzurum Çat İlçe Müftüsü olarak görevine başlamıştır.

Halen İstanbul İlahiyat Fakültesinde  Yüksek Lisans eğitimine Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma ve Kıraat alanında devam etmektedir.

Arapça bilen İlçe Müftümüz Uğur İNCE, evli ve iki çocuk babasıdır.