09.10.2018

Hınıs Müftülüğünden “Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler” Konulu Konferans

2018 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle din görevlilerine yönelik düzenlenen konferans büyük beğeni ile izlendi.

2018 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hanifi ŞAHİN katıldı. 3 Ekim Çarşamba günü SODES Gençlik Merkezinde düzenlenen konferansa başta İlçe Kaymakamı Bülent AY olmak üzere tüm protokol üyeleri, tüm din görevlileri ve vatandaşlar katıldı. İlçe Müftüsü Sinan CANSEVER’in kısa bir açılış konuşması yaptığı programda Diyanet İşleri Başkanlığının haftaya özel olarak hazırlamış olduğu sinevizyon gösterildikten sonra Doç. Dr. Hanifi ŞAHİN “Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler” başlıklı bir konferans verdi.

İslam kültür ve medeniyetinin oluşmasında cami, medrese ve çarşı üçlüsünün çok önemli bir yer tuttuğunu dile getirerek konuşmasına başlayan ŞAHİN, camide imam ve hatip olarak, medresede önce öğrenci sonra muallim olarak, çarşıda ise örnek bir şahsiyet olarak topluma her daim rehberlik yapan din görevlilerinin üstlenmiş oldukları kutlu görevi yerine getirmedeki sorumluluklarına vurgu yaptı. Konuşmasını örnek şahsiyetlerle destekleyen ŞAHİN, din görevlilerinin işlerini iyi yapmalarının önündeki iç ve dış etkenlerden bahsetti ve bu sıkıntıları aşmanın yollarıyla ilgili ipuçları verdi. Din görevlilerinin birey ve kitle psikolojisini bilen, beden dilini etkili kullanan, sosyolojik durumları dikkate almak zorunda olan, işini severek yaptığından dolayı da hasbilik  ve fedakarlığı şahsiyetinin doğal bir parçası haline getirerek ancak gerçek bir başarı yakalayabileceğini ifade eden ŞAHİN milli duygulara da dikkat çekmeyi ihmal etmedi. Program, Kaymakam Bülent AY’ın Doç. Dr. Hanifi ŞAHİN’e plaket takdimi ve ardından başarılı din görevlilerinin hediyelerini almasıyla sona erdi.