07.03.2018

Hınıs Müftülüğü '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' Konferansı Düzenledi

"8 Mart Dünya Kadınlar Günü" münasebetiyle Hınıs İlçe Müftülüğünün organize ettiği ''Adalet ve Hakkaniyet Bağlamında Kadın" konulu konferans Hınıs Nenehatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda 7 Mart 2018 Çarşamba günü halkın yoğun katılımıyla yapıldı.

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program Yakutiye Müftülüğü Şehit Polis Zekai Aktaş Kur'an Kursu Öğreticisi Sema KIZILTUNÇ'un Kuranı Kerim tilaveti ile devam etti.

Programın açılış konuşmasını yapan Yelpiz Mahallesi Kuran Kursu Öğreticisi Şeyma EKER, kadının, hayatı anlamlı hale getiren hazineler olduğunu bir erkeğin  kalbinde annesi, eşi, kız kardeşi ve kızı olarak 4 kadının bulunduğunu bunların haklarına özen gösterilmesi gerektiğini söyledi.

"Adalet ve Hakkaniyet Bağlamında Kadınt" konulu konferansı veren Palandöken Müftülüğü vaizi Nermin ÖZLER' in eski Yunan, Roma,Yahudilik,  Hristiyanlık ve modern çağda kadının statüsü ile İslam'ın kadına verdiği önemin karşılaştırmasını yaptı.