28.07.2016

MERKEZ YENİ CAMİ MİNARELERİ DE TAMAMLANDI

İlçemiz Müftülüğüne bağlı Mülkiyeti Türkiye Diyanet Vakfına ait Merkez Camii 1957 tarihinde yöresel usullere göre yapılmış olup, yapıldığı tarihinden bu güne kadar her hangi bir tadilat görmeden devam etmiştir. Oldukça deforme bir hal almış olup bu haliyle gerek kapasite açısından (cemaat cuma ve bayramlarda sokaklarda namaz kılmaktadır.) gerekse görünüm açısından Başkanlığımıza yakışmayan bir görünüm arz etmektedir. Bu vb. durumlardan dolayı caminin yıkımına karar verilmiş ve ilgili makamların inceleme ve izinlerden sonra yıkılmıştır.

Mülkiyeti Türkiye Diyanet Vakfına 2013 tarihinde kazandırılan Hınıs Merkez Camii 08.07.2013 tarihinde yıkılarak aynı tarihte Yeni Caminin İnşaatına başlanmıştır.Yapımı Hınıs Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen camimiz 08.01.2016 tarihi itibariyle ibadete açıldı.1500 m2 namaz kılma alanı olan camimiz yaklaşık 2500-3000 kişi kapasitelidir.Camimizin alt katında pasaj bulunmakta, pasajın içinde 18 adet dükkan mevcuttur.Camimizin zemin katında 400 m2 Kur'an Kursu, 90 m2 Taziye evi ve abdesthaneler bulunmaktadır.