23.08.2016

Personel İstişare ve Bilgilendirme Toplantıları

İL MÜFTÜ VEKİLİ CELAL BÜYÜK HOCAMIZIN KATILIMI İLE İLÇEMİZ MÜFTÜLÜĞÜ EV SAHİPLİĞİNDE PERSONEL İSTİŞARE VE BİLGİLENDİRME TOPLATISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

15 Temmuz gecesi yaşanan menfur olayın ardından il genelinde yürütülen din hizmetlerini yeniden değerlendirmek, gerekli istişarelerde bulunmak ve din hizmetleri konusunda eylem planı hazırlamak maksadıyla İl Müftülüğü tarafından Erzurum genelinde görev yapmakta olan personele yönelik olarak istişare toplantıları başlatıldı.  Hınıs İMKB 75. Yıl Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Konferans Salonunda gerçekleştirilen  toplantıya Hınıs, Karaçoban, Karayazı ve Tekman İlçe Müftülüklerinde görev yapan her kademeden personel katıldı. Söz konusu toplantı İlçemiz Cami i Kebir Camii Müezzini  Hafız Yahya KAYAALP' ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.  Ardından kürsüye çıkan İl Müftü Vekili Celal BÜYÜK 15 Temmuz akşamı yaşanan menfur olayla alakalı bir genel değerlendirmede bulunduktan sonra bundan sonraki süreçte yürütmekte olduğumuz din hizmetlerini etkinlik ve nitelik bakımından yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.İrşat Hizmetlerinin etkin ve yetkin hale getirilmesi gerekmektedir.  Bu maksatla il genelinde görev yapmakta olan bütün personelle bir araya gelip İl genelinde bundan sonraki süreçte yürütülecek olan din hizmetini istişare edeceklerini söyleyen Büyük, bu süreçte bütün bir personelin fikirlerinin kendileri için önemli olduğunu söyledi.