01.08.2017

İNŞAATI DEVAM EDEN CAMİLERİMİZ

Toplumun dini, sosyal ve kültürel bakımdan gelişmesinde önemli rolü bulunan müesseselerden biri de camilerdir. Mimari yapı olarak dini eserlerin başında gelen camiler, ibadet ve eğitim gibi önemli hizmetlerin ifa edildiği mekanlardır.

İslam dininin ilk mabedi Kabe-i Muazzama ve Hz. Peygamberin Medine’ye hicreti sırasında yapılan Kuba Mescidi ile başlayan cami inşası, Mescid-i Nebevi’nin ardından Hz. Ömer’in hilafeti döneminden itibaren önemli merkezler olmak üzere İslam dünyasının hemen her tarafına yayılmış ve günümüze kadar gelmiştir.

Cami ihtiyacının karşılanması yıllardır tamamen vatandaşlarımızın duyarlılığına, gayret ve fedakârlığına bırakılmış, mahalli teşebbüsler, büyük kentlerimizde abidevî türden camilerimizin yaptırılması konusunda yetersiz kalmıştır. Vakfımızın cami faaliyetleri ise bu alandaki büyük bir boşluğu doldurmuştur.

Eski camilerimizin muhafazası ve oralardaki manevi havanın yeni nesillerce de teneffüsünün mümkün kılınması, esaslı bir maddi külfeti ve belli başlı bir sorumluluk gerektirmektedir. Abidevi nitelikte olan ve bir külliye şeklinde düşünülen Merkez Yeni Camii başta olmak üzere, ilçemizde hizmete sunulan camilerin bir kısmı Türkiye Diyanet Vakfı Hınıs Şubesi tarafından inşa edilerek hizmete sunulmuştur.

Ümmetin her bir ferdi ile gönüllerimizi buluşturan birlik mekanları inşa eden Vakfımızın, halen Mollacelil Mahallesi, Söğütlü Mahallesi, Akgelin Mahallesi ve Yolüstü Mahallesi Camilerinin yapım çalışmaları devam etmektedir.

Bağış Yapmak İçin İlçe Müftülüğümüze Müracaat edebilirsiniz veya Ziraat Bankası Hınıs Şubesinde bulunan TR02 0001 0003 3664 1548 0550 01 nolu Camii hesabına gönderebilirsiniz.