05.09.2017

Türkiye Diyanet Vakfı 257 bin 789 hisse kurbanı ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı

TDV Hınıs Şube Başkanı ve İlçe Müftüsü Abdulkerim TOHUMCU, Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliği ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından gerçekleştirilen 2017 yılı Kurban Programı kapsamında 257 bin 789 hisse kurbanın yurtiçinde 260 il ve ilçe merkezinde, yurtdışında ise 139 ülkenin 450 bölgesinde kesilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını söyledi.

Kurban ibadetinin teslimiyet, paylaşmak ve kardeşlik duygusunu pekiştirdiğini belirten Tohumcu, “Kurban anlam olarak yakınlaşmayı, paylaşmayı ve teslimiyeti bizlere hatırlatıyor. Bu bayram da Afrika’dan Asya’ya, Uzakdoğu’dan Güney Amerika’ya, Gazze’den Arakan’a, Bosna Hersek’ten Haiti’ye, İzmir’den Hakkâri’ye kadar geniş bir coğrafyada adını bile duymadığımız ülkelerdeki hiç görmediğimiz, tanımadığımız kardeşlerimizi ve yeryüzündeki bütün müminleri de birbirine yakınlaştırdı” dedi.

Kurban ibadetinin son yıllarda kurumlara verilen vekâletlerle ibadete bir anlam daha katarak büyük bir yardımlaşma seferberliğine dönüştüğünü ifade eden Tohumcu, Türkiye Diyanet Vakfının da 1993 yılından beri Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte vekaletle kurban organizasyonu gerçekleştirdiğini belirtti.

Abdulkerim Tohumcu, Türkiye Diyanet Vakfının profesyonel ekibi ve kurmuş olduğu teknolojik alt yapısı ile her bir bağışçıyı ve her bir kurbanı adım adım takip ettiğini, Kurban Programının tüm süreçlerinin bizzat vakıf tarafından yürütüldüğünü ve kesilen kurbanların tamamının bekletilmeden ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını vurguladı.

Kurban vekâletlerinde geçen yıla göre 18 bin 375 hisse artış

“Hayırsever milletimiz vekâletle kurban programına her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük teveccüh gösterdi” diyen Tohumcu, Türkiye Diyanet Vakfına vekâlet verilen kurban sayısında bu yıl yüzde 7,25 oranında bir artışın olduğunu; 2017 Vekâletle Kurban Programı kapsamında İlçemizden vekâlet verilen kurban sayısının 24 hisseye ulaştığını açıkladı.

Kurban kesim ve dağıtım hususunda çok hassas ve dikkatli davrandıklarını belirten Tohumcu, her yıl olduğu gibi bu yıl da ülkemizde ve yurt dışında kurban kesimini Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV çalışanları ile gönüllüler nezaretinde gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Türkiye Diyanet Vakfı Hınıs Şube Başkanı ve İlçe Müftüsü Abdulkerim TOHUMCU, “Vakfımıza vekâlet veren hayırseverlerimizin kurbanlarının kabul olmasını diliyor; barışın, esenliğin, yenilenmenin, sabrın, yoksula, kimsesize ve çaresize ulaşmanın, kalpleri ısıtmanın ve böylece Allah'a yakınlaşmanın vesilesi olan Kurban Bayramının ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini diliyorum. Vakfımıza teveccüh gösteren hayırseverlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.