06.04.2018

Her Kur’an Kursunun Bir Yetim Kardeşi Olsun

“Her Kur’an Kursunun Bir Yetim Kardeşi Olsun Projesi” kapsamında Müftülüğümüze bağlı Kur’an Kurslarının faaliyetlerine bir yenisi daha eklendi. Proje kapsamında daha önce Y. Parmaksız Mah. Kız Kur’an Kursu, Bellitaş Mah. Kız Kur’an Kursu, Y. Kayabaşı Mah. Kur’an Kursu ve Parmaksız Mah. Kur’an Kursu yetim çocuk ve gençlere ayni ve nakdi yardımlarda bulunmuş ve bir yetim öğrenciye de TDV Hınıs Şubesi tarafından burs verilmişti. Göller Mah. Kur’an Kursu ise bu kapsamda bir yetim kızımıza çeyiz hazırlayarak İlçe Müftüsü ve köy sakinleri ile Kur’an Kursu öğrencilerinin de katıldığı bir programla hazırlanan hediyeleri takdim etti.

İslam dininin yetimlere sahip çıkma konusuna büyük önem verdiğini hatırlatan İlçe Müftüsü Sinan Cansever, yetimlerin aynı zamanda toplumsal bir emanet olduğunu ifade etti. Kur’an-ı Kerim’den âyetler ve hadis-i şeriflerle yetime bakmanın önemine vurgu yapan Cansever, kendisi de bir yetim olan Peygamber Efendimiz’in (s.a.s) "kendi yetimini veya başkasına ait bir yetimi himaye eden kimseyle ben, (işaret parmağıyla orta parmağını göstererek) cennette şöyle yan yana bulunacağız” buyurduğunu, dolayısıyla yetimle ilgilenmenin müminler için cennete giden kapılar açan bir amel oduğunu ifade etti.

Hınıs İlçe Müftülüğü Personelinin de (İmam-Hatip, Müezzin-Kayyım ve Daire Personeli) bir hediyeyle katkıda bulunduğu çeyiz takdiminde, İlçe Müftüsü Sinan Cansever, bu hayri faaliyete öncülük eden Kur’an Kursu Öğreticisi Dilek Özkul’a ve katkıda bulunan köy sakinlerine teşekkür etti. Program ikramlarla son buldu.

“Yetimlerin mallarını haksız olarak yiyenler şüphesiz karınlarına ancak ateş dolduruyorlar. Zaten onlar alevlenmiş ateşe gireceklerdir.” (Nisâ, 10)

İbni Abbas’tan nakledildiğine göre Hz. Peygamber (s.a.s) şöyle buyurmuştur: “Müslümanlar arasında kim bir yetimi yiyecek ve içeceğini üstlenecek şekilde sahiplenirse, affedilmeyecek bir günah işlememişse, Allah onu mutlaka cennete koyar.” (Tirmizî, Birr, 14)