03.10.2018

Hınıs Din Görevlilerinden Örnek Davranış

Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında Hınıs Din Görevlileri örnek bir davranışa imza attı.

3 Ekim 2018 tarihinde düzenlenen “Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler” konulu konferansın akabinde İlçe Müftüsü Sinan CANSEVER’in öncülüğünde İmam-Hatip, Müezzin Kayyım ve Kur’an Kursu Öğreticileri Hınıs Halk Kütüphanesine giderek üyeliklerini gerçekleştirdiler. Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan İlçe Müftüsü Sinan CANSEVER, “ilk hitabı “Oku! “ olan bir kitabın müntesipleri ve o kitabı insanlara en güzel şekilde yaşayarak örnek olmakla mükellef olan Din Görevlileri olarak bizim herkesten daha fazla okumaya ihtiyacımız var. Bu anlamda hem görevlilerimizi okumaya teşvik etmek hem de bu davranışı mihrap ve kürsülerde cemaatle paylaşarak onların da okumaya yönelmesini fiili bir davranışla desteklemek için böyle bir faaliyet gerçekleştirdik. Bundan sonra görevlilerimizle oluşturacağımız okuma grupları vasıtasıyla kütüphaneden azami derecede istifade edip kitap ve kütüphane ile bağlarımızı daha da sıklaştıracağız. Bu faaliyetin toplumun her yaş ve kesiminden bireyleriyle muhatap olan din görevlilerimizin hizmetine çok olumlu katkılar sağlayacağını ümit ediyorum” dedi.

Kütüphane kimlik kartlarını Kütüphane Müdürü Hanifi AĞIRBAŞ’tan alan din görevlileri daha sonra toplu fotoğraf çektirerek kütüphaneden ilk kitaplarını aldılar.