17.02.2020

Hınıs İlçe Müftüsü Pazar Sohbetlerinde Cematle Buluştu.

Hınıs İlçe Müftüsü Parmaksız Mahallesi Camii'nde öğlen namazında cemaatle buluştu ve  "Ailede İffet ve Mahremiyyet" konulu bir sohbet gerçekleştirdi.

Konuşmasına; Tahrim Sûresi 6. Âyet ile başlayan İlçe Müftüsü Sinan CANSEVER, "Ey iman edenler! Kendinizi ve ailenizi yakıtı insanlar ve taşlar olan ateşten koruyun. Onun başında, acımasız, güçlü, Allah’ın kendilerine buyurduğuna karşı gelmeyen ve kendilerine emredileni yerine getiren melekler vardır."  ayetiyle kişinin sadece kendisini değil ailesini de korumak-kurtarmakla mükellef tutulduğunu özellikle hatırlattı.

İnsanoğlu doğuştan mükerrem bir varlıktır olduğuna vurgu yaparak, onur ve haysiyetinin devamının ise iffet ve hayadan geçtiğine dikkat çekti.

Kur'ân-ı Kerimden âyetler ve Efendimizin hadisleriyle sohbetini süsleyen Cansever, cami görevlisi M. Nurullah İkinci'ye köyde gerçekleştirdiği çalışmalardan dolayı teşekkür ederek sohbetini tamamladı.