18.12.2020

İLÇE MÜFTÜMÜZ

ÖZ GEÇMİŞİ

HALİL İBRAHİM KOÇ

1985 Yılında Erzurum Horasan İlçesine bağlı Kemerli köyünde doğdu. İlkokulu doğduğu köyde tamamladı. Medrese Usulü Şer-i İlimler okuyarak icazet aldı. Askerlik görevini uzun dönem olarak Acemi Birliğini Afyon Emirdağ Usta Birliği’ni Sinop durağan İlçesinde Jandarma Er olarak yaptı. İmam Hatiplik görevinden önce kısa bir süre ticaret ile meşgul oldu 2013 yılında Trabzon Hayrat İlçesi Merkez Yeni Mahalle Camii’nde İmam Hatip olarak göreve başladı. 2015 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Aynı yıl Diyanet İşleri Başkanlığının açmış olduğu Dini Yüksek İhtisas sınavını kazanarak İzmir Dini Yüksek İhtisas Merkezine kursiyer olarak göreve başladı. 2018 yılında ikinci dönem olarak mezun olduktan sonra İzmir Aliağa Cezaevi Vaizliğine atandı. Bu görevi yürütmekte iken Diyanet İşleri Başkanlığının açmış olduğu İlçe Müftülüğü sınavını kazanarak 18.12.2020 tarihinde Erzurum Karaçoban İlçe Müftüsü olarak atandı. İyi derecede Arapça bilmektedir. Evli ve 3 çocuk babası.