08.10.2019

KARAYAZI İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ PERSONELİ CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASINI KUTLADI

Kaymakam Mesut TABAKCIOĞLU’nun katılımıyla Karayazı ilçe müftülüğü personeli, 2019 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftasında bir araya geldi.

Toplantıda söz alan ilçe müftüsü Halis Benli, şu açıklamalarda bulundu:

“Sn Kaymakamım, kıymetli imam hatipler ve Kur'an kursu öğreticileri!

Camiler ve din görevlileri haftası münasebetiyle düzenlemiş olduğumuz toplantımıza hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.

Diyanet İşleri Başkanlığımızca her yıl Ekim ayının ilk haftası, Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak belirlenmiş, her sene bu haftayla ilgili olarak farklı bir tema işlenmiştir. Bu yılki tema da Cami ve Hayat olarak isimlendirilmiştir.

Beytullah Kâbe’nin şubeleri olan camiler, hayatın merkezi, şehirlerin ruhu ve kalbidir. Şehirler camilerle hayat bulur. Yeryüzünde Allah'ın en sevdiği mekânlar camilerdir. Allahü Teâla Hz İbrahim ve Hz İsmail Aleyhisselam'ı Kâbe’nin temellerini yükseltmekle, Kâbe’nin bakım, onarım ve temizliğiyle görevlendirmiştir. Allah Rasûlü Sav Mekke'den Medine'ye hicretinde, İslam medeniyetinin temelini cami ile atmış, kadını erkeği genci yaşlısı ile İslâm toplumunu camide birleştirmiştir.

Hayat anlamını camide bulur.  Camiler ibadet mekânları olmanın yanı sıra birlik beraberlik kardeşlik ve dayanışma mekânlarıdır. Camiler fitne fesat tefrika kaos ve karmaşaya engel teşkil eder.

Sezai KARAKOÇ'un tabiriyle "camiler, kürsüsü ile mektep; mihrabı ile mabet; minberi ile bir toplum ve devlettir." Cami ve toplum iç içedir. Toplum, camiyi madden ve manen ihya eder. Cami de topluma ruh verir, cemiyeti birlik beraberlik kardeşlik ve dayanışmaya yönlendirir.

Cami görevlisi, âlim din gönüllüsü imam hatipler, söz ve davranışlarıyla topluma güzel örnek olan peygamber varisleridir.  Cemaati, Kur’an ve sünnetin ışığında sağlam ve sahih bilgi ile aydınlatan öğretmenlerdir. Toplumun manevi mimarlarıdır.

Kur'an kursu öğreticileri, İnsanların en hayırlıları olma gayreti ile nice kız çocuklarını, kadınları Mümin gönüllere şifa olan hayat Rehberimiz Kur'an ile tanıştırmakta, onlara dinlerini diyanetlerini öğretmektedirler.

Sn Kaymakamım!

Bir vaiz, 2 VHKİ, 1 şoför, 68 kadrolu ve sözleşmeli İmam Hatip, 16 sözleşmeli ve fahri Kur'an kursu öğreticisi ve 16 Fahri İmam Hatip olmak üzere toplamda 106 personel ile ilçemizde din hizmetlerini yürütmekteyiz.

Yaklaşık 2 yıldır bu güzide personel ile birçok hayırlı hizmetlere katkıda bulunduk Elhamdülillah.

12 mahallemizde Gündüzlü Kur'an kursu açıldı.

İçinde bulunduğumuz Kız Kur'an Kursu yatılı olarak faaliyete geçti. Şu an 16 kız öğrencimiz burada yatılı hafızlık eğitimi almaktadır.

İlçe merkezinde bulunan Karayazı Tevhid Camii yakında ibadete açılacak inşallah.

Rabbimiz imkân verdiği sürece gayretlerimiz, çalışmalarımız devam edecek inşallah.

Ben bu duygu ve düşüncelerle tüm Personelimizin camiler ve din görevlileri haftasını tebrik ediyor, kendilerine, ailelerine ve sevdiklerine sağlık ve afiyetler diliyor,  hayırlı, bereketli hizmetlerde bulunmalarını yüce Allah'tan niyaz ediyorum.”

Toplantıda konuşan Kaymakam Mesut Tabakcıoğlu, din görevlilerinin haftasını tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.