01.11.2019

KARAYAZI'NIN KALBİ HİLAL CAMİİ

KARAYAZI’NIN KALBİ HİLAL CAMİİ

TDV  Karayazı Şube Başkanı ve İlçe Müftüsü Halis Benli, Karayazı Hilal Camii hakkında açıklamalarda bulundu:

“Mülkiyeti Türkiye Diyanet Vakfı Karayazı şubesine ait olan, zemini 600m², mahfili 400 m², altında 300 m² taziye evi bulunan HİLAL Camii dört yıldır dernek marifetiyle belirli bir aşamaya getirilmiş olup, imkânsızlıklar sebebiyle kaba inşaat halinde beklemekteydi. Belediye Başkan Vekili Kaymakam Eyyup ÖZDEMİR’in teşvik destekleriyle ilçe müftülüğümüz caminin yapımını devraldı. Başta Karayazı Belediyesi olmak üzere Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin, Ülkemizdeki birçok il ve ilçe müftülüklerimizin yardımları ile kısa bir sürede caminin, dış mantolama, kalekim ve boyası, zemin şap, duvarların alçılama, saten, kubbenin ince kalın sıva boya, nakış işleri tamamlanmıştır. Avizeler, iç ve dış kapılar takılmış, 880 m² lik halısı hayırsever bir işadamı tarafından döşetilmiştir. Lavabo ve taziye evi fayansı tamamlanan Hilal Camii’nin, bir adet minaresi Karayazılı hayırsever bir vatandaş tarafından yaptırılmıştır. Şu an cami ibadete açık olup, kadro beklenmektedir.”