07.02.2024

İLÇE MÜFTÜMÜZ

SİNAN YILMAZ
İlçe Müftüsü
1987 yılında Erzurum (Şıh Köyü) İbrahim Hakkı Mahallesinde dünyaya geldi.
İlkokul ve Ortaokulu Erzurum ’da okudu.
2005 yılında Erzurum Yıldırım Beyazıt Yatılı Erkek Kur'an Kursu’nda Hafızlığını ikmâl etti.
2009 yılında Erzurum Merkez İmam Hatip Lisesi'nden birincilikle mezun oldu.
2011 yılında Yakutiye ilçesi kara köse camii de vekil İmam Hatip olarak kısa süreli görev yaptı.
2011 yılında Pazaryolu ilçesi Büyük Dere Köyü'ne sözleşmeli İmam Hatip olarak atandı.
2012 yılında Erzurum Palandöken İlçesi Saime Hatun Camii’nde Müezzin Kayyım olarak görev yaptı.
2013 yılında Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni başarıyla bitirdi.
2014 Yılında Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesinden Pedagojik Formasyon eğitimi aldı.
2017 yılında Kurum İçi Naklen Kur'an Kursu Öğreticiliği alım sınavında başarılı olarak Dadaşkent Mehmet GÜRGÜR Erkek Kur'an Kursu Öğreticiliğine atandı.
2018 yılında Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Merkezi'ni 19.dönem kursiyeri olarak kazandı.
3 yıllık İhtisas eğitiminin ardından 2021 Haziran ayında Denizli/Çardak Vaizliğine atandı.
Diyanet İşleri Başkanlığının yapmiş olduğu İlçe Müftülüğü sınavında başarılı olarak 21.12.2023 tarihinde, Köprüköy İlçe Müftüsü olarak görevine başlamiştir.
Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimler Anabilim Dalı, Tefsir Bilim dalında yüksek lisans yapmaktadır.
Evli ve iki çocuk babası olan Müftü Sinan YILMAZ  Arapça bilmektedir.