13.04.2018

İLÇE MÜFTÜMÜZ'ÜN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla.

13 Nisan  Cuma gününü Cumartesiye  bağlayan gece, Peygamberimizin (sas) ihsan ve ikram dolu mucizevi bir yolculukla Cenab-ı Hakk’ın yüksek huzuruna kabul edildiği Miraç gecesini yeniden idrak edeceğiz. Recep ayının 27. gecesinde gerçekleşen İsra ve Miraç; Sevgili Peygamberimizin (sas) önce Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya oradan da Yüce Mevla’nın sonsuz ayet ve kudretini müşahede etmek için semaya kadar uzanan içerisinde pek çok ilahi hikmet ve bereketi barındıran manevi bir yolculuktur.

Sevgili Peygamberimiz (sav) Miractan bize üç büyük hediyeyle dönmüştür. Birincisi, günde beş defa Rabbimizle buluşma imkânı veren “müminin miracı” namaz; ikincisi, Bakara Suresinin son ayetleri ve üçüncüsü ise tevhid inancına sahip olan herkesin ebedi kurtuluşa ereceği müjdesidir.

Mirac bizlere, Cenab-ı Hak’kın kullarını sevgi ve rahmet gözüyle görebilme imkânı sunar.

Dua da bir miraçtır ve dua Allah ile kul arasında yüksek bir bağdır; insanın bu dünyadaki yalnızlığını gideren en büyük buluşmadır. Bugün, duaya her zaman olduğundan daha fazla ihtiyacımızın bulunduğu bir anı yaşıyoruz. Dünyada yaşanan elim olaylar, ülkemizin bütünlüğüne yönelen tehditler ve en önemlisi son aylarda bu mübarek vatanın bütünlüğü, aziz milletimizin birlik ve beraberliği için canlarını Allah için veren kahraman şehitlerimiz için dua ve niyazı hiçbir zaman dilimizden düşürmemeliyiz. Allah’ın sonsuz merhametinin kapısını dua ve niyazla çalmak için Mirac Gecesi’nin büyük bir imkân olduğunu unutmamalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle, aziz milletimizin, yurt dışındaki millet varlığımızın, âlem-i İslâm’ın Miraç Kandilini tebrik ediyorum. Miraç değerlerinin tüm insanlığın hayrına vesile olmasını, yükseliş ve yücelişimizin nefislerimizden başlayarak dalga dalga toplumun her kesimini kuşatmasını, insanlığın ortak huzurunu tehdit eden terör, şiddet, savaş ve düşmanlığın yerini barış ve huzura bırakmasını Cenâb-ı Mevlâ’dan niyaz ediyorum.

Ahmet Nuri BAYRAKTUTAN

Oltu İlçe Müftüsü