14.06.2018

İLÇE MÜFTÜMÜZÜN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

Evveli rahmet, ortası mağfiret,  sonu cehennemden kurtuluşa vesile olan, cennet kapılarının açıldığı, cehennem kapılarının kapandığı, şeytanların zincire vurulduğu,  Kur’an-ı Kerim’in indiği ve  bin aydan daha hayırlı  olan Kadir gecesini içinde barındıran ramazan;  bizleri rahmetiyle karşıladı, bereketi ile kucakladı ve bizlere sabrı, nimete şükrü, yanı başımızdakini fark etmeyi ve paylaşmayı öğretti.

On bir ayın sultanı Ramazan ayını hüzünlü bir şekilde geride bırakarak, mutluluk ve sevincin, sevginin ve kardeşliğin topluma dalga dalga yayıldığı Ramazan Bayramına kavuşmuş bulunuyoruz.

Bayramlar sevinç günleridir. Çünkü bayramlar; Müminlerin nefisleriyle yaptığı mücadeleyi kazandığı ve bunun mükâfatını aldığı  günlerdir. Bayramlar sadece bizim sevinip mutlu olduğumuz günler değil, sevincin ve neşenin paylaşıldığı; yetimler, çaresizler, hastalar, acizler, fakirler, öksüzler ve elden ayaktan düşmüş yaşlılar gibi mahrum ve mahzun gönüllerin de sevincinin ve kederinin paylaşıldığı zamanlardır.

Bir ay boyunca Kur’an-ı Kerim’i okumaya, anlamaya ve O’nu hayatımıza rehber etmeye çalıştık.Unuttuklarımızı ve ihmal ettiklerimizi hatırladık. Bu ayda Peygamberimiz’in (sav) sünneti, güzel ahlakı ve örnekliği ile daha fazla buluşmaya gayret gösterdik. Kur’an ve Sünnetle iç içe bir ay geçirme fırsatı yakaladık. Ramazanla bütünleşen oruç ibadetini yerine getirdik. Zekat ve fitremizle, hayır ve hasenatımızla ihtiyaç sahibinin yanında olmaya çalıştık.

Bayramımız Ramazanın manevi atmosferinde yenilenen nefislerimizle parçalanan kalplerimiz arasında yeniden ülfete vesile olmalıdır. Bu bayram yeryüzüne dağılmış, ayrılığa düşmüş İslam ümmetinin yeniden dirilişi, yeniden ayağa kalkışı, aynı ülkü etrafında birlikte yeniden yürüyüşü ve uyanışı için dua etmeliyiz. Bayram sevincini, neşesini, huzurunu öncelikle kalbimizin derinliklerinde hissetmeliyiz. Bu sevinci aile efradımıza, komşularımıza, akrabalarımıza, arkadaşlarımıza, milletimize ve insanlığa yaymalıyız. Bayram günleri kendimizi yalnızlaştırdığımız tatil günleri değil; Ailemizle, çocuklarımızla, torunlarımızla camilerimizi bayram namazında doldurma günüdür. Dili bir, imanı bir, gönlü bir insan yığınları arasına katılma günüdür.

Bu duygu ve düşüncelerle Oltulu kardeşlerim başta olmak üzere; İslam âleminin Ramazan Bayramını tebrik ediyor, nice bayramlara sağlık ve esenlik içinde erişmemizi diliyor, bayramın bütün insanlığa barış ve huzur getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.