23.09.2019

KUR’AN KURSLARI AÇILIŞ VE AŞURE PROGRAMI

Müftülüğümüz Aile ve Dini Rehberlik Bürosunun koordine ettiği Kur’an Kursları Açılış ve Aşure Programı Ayşeana K.Kursu’nda, Karayolları Cami’de ve Yeşil Cami’de gerçekleşti.

Ayşeana K.Kursundaki Program; Kurs öğrencilerinin okuduğu k.kerim ile başladı. Kuss yöneticisi Fatma Düzenli açılış konuşmasını yaptılar. Ardından sayın müftümüzün eşi Emine Bayraktutan hanımefendi selamlama konuşması yaptılar. Öğrencilerin okuduğu ilahilerle şenlenen programda son olarak ilçe vaizemiz Sevilay Atım “Birlikte Yaşama Ahlakı” üzerine gençlerle bir sohbet yaptılar. Program sonunda öğrencilere aşure ikramı yapıldı.

Karayolları Cami’de Program; Sunuculuğunu Aslanağa K.Kursu Öğreticisi Pınar Çelik’in yaptığı program, Bilal-İ Habeş K.Kursu Öğreticisi Lale Yıldırım’ın okuduğu kur’an tilaveti ile başladı. Ayşeana ilahi grubunun ilahileri ile gönüller çoştu. Akabinde ilçe vaizemiz Sevilay Atım “ilim öğrenmenin önemi ” konulu bir sohbet yaptı. Hanımların çoşku ve ilgiyle dinledikleri program, Oltu Devlet Hastanesi Manevi Destek Uzmanı Eda Öztaş’ın yaptığı dua ile son buldu. Program sonunda misafirlere aşure ikramı yapıldı.

Yeşil Cami’de Program; Sunuculuğunu Aslanağa K.Kursu Öğreticisi Pınar Çelik’in yaptığı program, Bilal-İ Habeş K.Kursu Öğreticisi Lale Yıldırım’ın okuduğu kur’an tilaveti ile başladı. Ardından sayın müftümüzün eşi Emine Bayraktutan hanımefendi selamlama konuşması yaptılar. Ayşeana ilahi grubunun ilahileri ile gönüller coştu. Akabinde ilçe vaizemiz Sevilay Atım “ilim öğrenmenin önemi ” konulu bir sohbet yaptılar. Hanımların çoşku ve ilgiyle dinledikleri program, Oltu Devlet Hastanesi Manevi Destek Uzmanı Eda Öztaş’ın yaptığı dua ile son buldu. Program sonunda misafirlere aşure ikramı yapıldı.

Ayrıca muharrem ayı olması nedeniyle müftülüğümüz ADRB tarafından hükümet konağındaki resmi kurum personeline aşure ikramı yapıldı.

Aşure ikramı ve programda emeği geçen bütün hoca hanımlara teşekkür ediyoruz.