22.03.2019

KONFERANS "Çanakkale Ruhu"

İlçe Müftülüğümüz tarafından Çanakkale Şehitlerinin 104. yıl dönümü münasebetiyle "Çanakkale Ruhu" konulu konferans düzenlendi. Programda  açılış konuşması yapan ilçe müftüsü Sebahattin AKYOL şunları söyledi: "Bu gün dinimizi rahat yaşıyor olmamızı, cennet misali bu topraklardan faydalanıyor olmamızı, özgürlüğümüzü ve bağımsızlığımızı aziz şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Onları rahmetle anıyoruz, ruhları şad olsun."

Konferansı Prof. Dr. Necdat ÇAĞIL verdi ve özetle şunları söyledi: " Çanakkale savaşı Bedir savaşına benzemektedir. Zaferin elde edilmesi kavli ve fiili duanın birleşmesiyle gerçekleşmiştir. Kavli duasını eden aziz milletimiz fiili dua olarak da mallarıyla, canlarıyla bütün bir ümmet Çanakkaleye toplanmış, tek vücut olarak mücadele vermiş. Bu gayret ve samimiyete binaen Allah Teala'nın yardımı gelmiş ve Çanakkale Zaferi kazanılmıştır. Düşmana karşı herzaman galip gelebilmek için çok çalışıp düşmandan daha güçlü olmalıyız. Tembellik yapar gevşersek Allahın yardımı gelmez" diyerek, Çanakkale Şehitlerini rahmet ve şükranla anarak konuşmasını tamamladı.

Programda "Çanakkale Ruhu"  ile ilgili yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.