22.01.2018

Erzurum'da 485'inci 'Binbir Hatim' duası yapıldı.

Erzurum’u doğal afetlerden korumak için 485 yıl önce başlatılan ’Binbir Hatim’ geleneği kapsamında tarihi Ulu Cami’de cuma namazı öncesi hatim duası yapıldı.
Erzurum merkez ve ilçelerindeki camilerde, 16 Aralık 2017’da başlayan ve bu sene sayısı 35608’e ulaşan Binbir Hatmin duası cuma namazı öncesi Ulu Cami’de gerçekleştirildi. Cemaatin tıklım tıklım doldurduğu Ulu Cami’ye girmeye çalışanlar, izdihama neden oldu.

Açılış konuşmasını Yakutiye İlçe Müftüsü Osman Yazıcının yaptığı program İstanbul Fatih Camii İmam Hatibi Bünyamin Topçuoğlu’nun Kur’an-ı Kerim tilaveti, Erzurum İlahi Grubunun kasideleri ve Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak’ın konuşmaları ile devam etti.

İl Müftümüz Hasan Hüsnü Sula’nın yaptığı ve yaklaşık 10 bin kişinin amin dediği duanın ardından kılınan Cuma namazında hutbeyi Dini yayınlar genel müdürü Dr. Fatih Kurt irad etti.