11.04.2018

“ Hekim gözüyle dini açıdan hanımlara mahsus haller" konulu seminer

Erzurum İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından, 11.04.2018 tarihinde, saat 14.00 de müftülük konferans salonunda , müftülük hanım personeline yönelik, “ Hekim gözüyle dini açıdan hanımlara mahsus haller" konulu seminer düzenlendi.

Seminere il müftü yardımcısı Müseffa Akbulut, il müftümüzün eşleri Mağfura Sula ve kurum personeli katıldılar. Gamaoğlu Kuran Kursu öğreticisi Elif Gül'ün Kuranı Kerim tilaveti ile başlayan programda il müftü yardımcısı Müseffa Akbulut açılış konuşmasında hanımlara mahsus hallerin, dini açıdan fetva boyutunu etkilemesi sebebiyle, tıbbi açıdan incelenmesinin öneminden bahsetti. Doğru tıbbi tespitlerin sağlıklı bir dini yaşantı açısından isabetli fetvalar verilebilmesi adına oldukça önemli olduğunu ifade etti.

Buhara hastanesi doktorlarından Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç Dr Zeynep Kamalak'ın sunumunu yaptığı seminer programında hem dini hem de tıbbi açıdan hanımlara mahsus hallerin değerlendirmesi yapıldı. Oldukça istifadeli geçen program, plaket takdimi ile sona erdi.