13.06.2023

Nuri TAPAN

1989 yılında Sivas/Zara’da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Zara’da tamamladı. 2011 yılında Sivas Merkez Kur’an Kursu’nda hafızlığını tamamladı. 2012 yılında Sivas’ın Zara ilçesinin Yayıközü köyünde İmam Hatip olarak göreve başladı. 2015 yılında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde lisans eğitimini tamamladı. 2017 yılında başlamış olduğu  Trabzon Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nden 2020 yılında mezun oldu. Aynı yıl Sivas’ın Yıldızeli ilçesine Vaiz olarak atandı.  2020 yılında  Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde “Kur’an’da Kevnî Ayetler ve Allah’ın Varlığını Delillendirmek Yöntemleri” adlı teziyle yüksek lisans eğitimini tamamladı. 2021 yılında aynı üniversitede doktora eğitimine başladı. 2022 yılında yapılan ilçe müftülüğü sınavında başarılı olan TAPAN, Erzurum’un Tekman ilçesine İlçe Müftüsü olarak atandı. İyi seviyede Arapça bilmekte olup, evli ve iki çocuk babasıdır.