23.08.2019

Erzurum Şehidini Son Yolculuğuna Uğurladı

Şırnak'ta teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Muhammed Ferdi Güntekin memleketi Erzurum'da son yolculuğuna uğurlandı.

Şırnak Silopi ilçe sınırları içerisinde bulunan Körseli köyü bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek maksadıyla düzenlenen operasyonda, Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığı unsurları ile terör örgütü mensupları arasında çatışma çıktı. Çatışmada yaralanan Uzma...n Çavuş Muhammed Ferdi Güntekin, kaldırıldığı Şırnak Tümgeneral Aydoğan Aydın Hastahanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Dün gece yarısı askeri uçakla Erzurum'a getirilen şehidin cenazesi, bugün öğle namazını müteakip Narmanlı Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Dumlu Şehitliği'nde toprağa verildi.

Cenazenin defin edilmesinin ardından Şehidin naaşı üzerine sarılı bulunan Türk Bayrağı, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy tarafından şehidin annesi Nesrin Güntekin’e verildi.

İl Müftüsü Hasan Hüsnü Sula’nın kıldırdığı cenaze namazına İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Erzurum Valisi Okay Memiş, Erzurum Milletvekilleri Selami Altınok ve İbrahim Aydemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı, şehidin yakınları ile askeri erkan ve binlerce vatandaş katıldı.