10.10.2018

BÖLGE İL MÜFTÜLERİ İSTİŞARE TOPLANTISI ERZURUM’DA YAPILDI

15-17 Ekim 2018 tarihleri arasında Ankara'da düzenlenecek 35. İl Müftüleri İstişare Toplantısına ön hazırlık olmak üzere bölge merkezi olarak belirlenen Erzurum’da il müftüleri toplantısı yapıldı.

Programın açılışına Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Nihat Yatkın katıldı.

10 Ekim 2018 tarihinde Palandöken Tesisleri Snow Dor Otel’de gerçekleştirilen toplantıda konu ile ilgili değerlendirme teklif ve önerileri görüşüldü. Mezhep yaklaşımları Taassup, Tekfirci yaklaşımlar, Göç ve Dini hayat konuları hakkında müzakerelerin yapıldığı toplantıya Erzincan, Van, Kars, Ağrı, Bayburt, Muş, Ardahan, Bingöl, Iğdır illerinden il müftüleri ve İlahiyat/İslami İlimler Fakültesi dekanları iştirak ettiler.

Bölge istişare toplantısında alınan kararları 35. İl Müftüleri İstişare Toplantısında sunmak üzere Erzurum İl Müftüsü Hasan Hüsnü Sula sözcü olarak seçildi.