29.08.2019

Abdullah TEMUR

ÖZGEÇMİŞİ

Müftülüğümüzün ilk müftüsü Abdullah TEMUR 1956 yılında Erzurum Merkez Köşk Köyünde dünyaya geldi. İlk dini eğitimini “Oğlum sen büyük bir adam olursun da ben görmem" diyen dedesi Hakkı Temur’dan aldı. İlkokulu köyünde okuyan Abdullah TEMUR Hocamız Dumlu’da hafızlık tacını giydi. Erzurum’da Ortaokul ve lise eğitimine devam ederken Muratpaşa Medreselerinde zamanının meşhur âlimlerinden başta Arapça olmak üzere çeşitli dini ilimler tahsil etti. 1981’ de Erzurum Yüksek İslam Enstitüsünden mezun oldu. Askerlik, kısa süreli öğretmenlik ve imamlık tecrübesinden sonra 1983 yılında Bingöl’ ün Karlıova ilçesinde Müftülük vazifesine başladı. 1983-2009 yılları arasında sırasıyla Amasya-Gümüşhacıköy, Erzurum-Ilıca, Bayburt-Merkez, Kars-Sarıkamış, Erzurum-Aşkale ilçelerinde 20 yılı aşkın Müftülük yaptı. Bir süre Erzurum İl Vaizliği görevinde bulunan TEMUR, 2013-2018 yılları arasında Erzurum İl Müftü Yardımcılığını yürüttü. Arapça ve İngilizceye vakıf TEMUR yurt dışında da vazifeler yaptı. Vefatından 3 ay önce eşini kaybeden Abdullah TEMUR Hocamız 3 çocuk babasıydı. 30 Temmuz 2018 de Erzurum’ da vefat etti.