25.07.2024

MUHARREM AYI AŞURE ETKİNLİĞİ

Muharremiye  ve  âşûrâ  kültürünü  toplumu  din konusunda  aydınlatma  ve  kucaklayıcı  din  hizmeti  sunma  görevinin  bir  parçası  olarak  gören Başkanlığımız; insanlık tarihinde sayısız lütuf ve hikmetlerle dolu Muharrem ayına ve bu mübarek ayda vuku bulup yüreklerde derin yaralar açan Hz. Hüseyin Efendimiz ve çoğu ehl-i beyt-i Mustafa'dan 70 kişinin sahrâ-i Kerbelâ'da şehadet şerbetini içtikleri elim hadiseye kayıtsız kalmamakta ve her yıl Hicrî 10 Muharrem'de ülke sathında çeşitli etkinlikler düzenlemektedir.

Bu itibarl; hafta münasebetiyle 12 Temmuz Cuma günü cuma namazı çıkışı Aziziye Kaymakamı sayın Muhammet TUGAY ve Aziziye İlçe Müftüsü Ebubekir BAYRAK'ın katılımıyla ilçemiz Çarşı Cami ve Dadaşkent Vehbi Efendi Caminde halkımıza ve Yaz Kur'an Kursu öğrencilerimize aşure ikramında bulunduk.