11.10.2021

VEFA BULUŞMALARI

1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Erzurum İl Müftülüğünün düzenlediği konferansın konuğu, Diyanet İşleri

Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak oldu.

Erzurum İl Müftüsü Şahin Yıldırım, İl Müftü Yardımcısı Cahit Küçükyıldız ve Palandöken İlçe Müftüsü Abdulhalim Acar ile birlikte, önce Erzurum Havalimanında açılan mescidi ziyaret eden Albayrak, mescidin açılmasında katkılarını esirgemeyen Havalimanı Başmüdürü Muhammet Hanifi Fidan’a teşekkür plaketi verdi.

Ardından İl Müftülüğüne geçen Albayrak; İl müftüsü, ilçe müftüleri, din görevlileri ve personelin iştirak etttiği müftülük konferans salonunda, Camiler ve Din Görevlileri konulu konferansa katıldı.

Konferansın açış ve selamlama konuşmasını yapan Erzurum İl Müftüsü Şahin Yıldırım, Davetimizi kırmayarak şehrimize teşrif eden kıymetli genel müdürüm Bünyamin Albayrak hocama icabetlerinden ötürü teşekkür ediyorum. Camiler ve Din Görevlileri Haftasının siz değerli din görevlilerine ve milletimize hayırlar getirmesini Yüce

Allah’tan niyaz ediyorum. dedi.

Ardından konuşmalarını yapmak üzere kürsüye davet edilen Bünyamin Albayrak, Din görevlisi olmanın ve manevi kimlik taşımanın önemine değindikten sonra “Devletimizin askeri, polisi, güvenlik güçleri ve bir çok isimsiz kahramanları var. Allah onları korusun himaye eylesin muzaffer kılsın. Bir de devletimizin manevi bekçileri var ki onlar da siz değerli din görevlisi kardeşlerimsiniz. Bu devletin bekası için, bu milletin huzuru için, albayrağım gök kubbede var olması, Ezan-ı Muhammedi’nin kıyamet günü sabahına kadar bu topraklarda okunmasının garantörü inşallah bizleriz.” dedi.

Konferas sonunda Albayrak, Erzurum’da yapılan ve yapımı devam eden Camii, gençlik merkezi, mescit ve bir çok tesisin inşaasına maddi ve manevi destekte bulunan hayır sahibi vatandaşlarımıza teşekkür plaketi takdim etti.