29.12.2021

Hediyem 1001 Kur'an Olsun Kampanyası.

𝑯𝒆𝒅𝒊𝒚𝒆𝒎 𝟏𝟎𝟎𝟏 𝑲𝒖𝒓'𝒂𝒏 𝑶𝒍𝒔𝒖𝒏

🔷 İlk emri “Oku” olan evrensel mesajın tebliğcisi Sevgili Peygamberimiz (sav), Kur’an-ı Kerim’i yaşamış bir peygamber olarak, “Sizin en hayırlınız Kur’an-ı Kerim’i öğrenen ve öğreteninizdir.” (Buhârî, Tirmizi), buyurarak Kur’an’ı bizlere emanet etmiştir. Türkiye Diyanet Vakfı, Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliği ile Kur’an-ı Kerim’in çağlar üstü evrensel mesajını olabildiğince geniş kitlelere ulaştırmak, onu okuma, anlama ve yorumlama konusundaki çabaları desteklemek; kuran öğrenmek ve okumak isteyen fakat imkânları son derece sınırlı olanlara destek olmak amacıyla Hediyem Kur’an Olsun projesini hayata geçirdi.

🔷 Erzurum İl Müftülüğü olarak, İslam dünyasının dört bir köşesinde Kur'an-ı Kerim alma imkanı olmayan kardeşlerimize hediyeniz olan Kur'an-ı Kerim'i ulaştırıyoruz.

Hesap Adı: Türkiye Diyanet Vakfı Erzurum Şubesi

İban No: TR 72 0001 5001 5800 7312 4991 37

1 adet Kur’an, kargo ücreti dâhil yurt içi ve yurt dışı bağış ücreti 30 TL’dir.

İl Müftülüğü ve İlçe Müftülüklerimize gelerek veya Din Görevlilerimize ulaşarak hediyenizi yapabilirsiniz.

📌 PROJENİN AMACI

Hediyem kuran olsun kampanyası, Kuran hediye etmek, hususen kuran alabilme imkanı olmayan coğrafyalar için, işlenebilecek en kıymetli amellerden olduğundan hareketle, ülkemizde ve İslam dünyasının dört bir köşesinde Kur’an-ı Kerim’e ihtiyaç duyulan yerlerde çeşitli dillerde mealli Kur’an-ı Kerim’in bağışçılar yoluyla hediye edilmesini amaçlamaktadır.

📌 PROJENİN GEREKÇESİ

Türkiye Diyanet Vakfı son zamanlarda yurt içinde ve yurt dışında yoğun bir şekilde Kur’an-ı Kerim talebiyle karşılaşmaktadır. Bu taleplerle ortaya çıkan mealli Kur’an-ı Kerim ihtiyacını karşılama, Kur'an'ın daha iyi anlaşılmasına katkı sağlama ve evrensel Kur’an farkındalığı oluşturma gereği göz önünde bulundurularak Vakfımız, Diyanet İşleri Başkanlığı ile işbirliği halinde Hediyem Kur’an Olsun projesini başlatmıştır.

Alternate Text