20.10.2022

Çat'ta Gençler Değerleriyle Yetişiyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğinde "Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum" adlı proje hayata geçirilmişti.

Ülke genelinde 48 il ve 187 okulda pilot olarak uygulamaya konulan ve donanımlı gençler yetiştirmeyi amaçlayan proje kapsamında Çat İlçe Müftülüğü gençlerle bir araya geliyor.

Programlarda gençlerle bir araya gelen İlçe Müftüsü Sebahattin Erdoğan ve Uzman Vaiz Davut Şimşek, çeşitli konularda gençleri bilgilendiriyor.

Proje kapsamında gençlere yönelik çeşitli etkinliklerin düzenlendiğini belirten Müftü Erdoğan, "Yapılan etkinliklerde hepimizin yaşadığı çevreye ve ortak alanların korunmasına yönelik bilgilerin yanı sıra, manevi değerlere sahip olmanın ve bu değerleri yaşatmanın önemi dini bir perspektif çizilerek ele alınmaktadır. Etkinliklerde geleceğimizin teminatı ve mimarı olacak kıymetli yavrularımızın  ahlaki, insani ve kültürel değerlerimizi benimseyen, koruyan, geliştiren ve kendi yaşantılarında inşa eden fertler olmalarına yardımcı olunmaya ve bu bilinç ile bir nesil yetiştirmeye gayret edilmektedir." diye konuştu.