16.08.2018

2018 Yılı Yaz Kur'an Kursları Kapanış Programı

25 Haziran 2018 tarihinde  “Camide Çocuk Sesi Vatanımın Neşesi” sloganıyla başlayan 2018 Yılı Yaz Kur’an Kursları Kapanış Programı 16 Ağustos 2018 tarihinde ESMEK Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Hınıs İlçe Müftülüğü tarafından daire personeli, İmam-Hatipler, Müezzin Kayyımlar ile Bayan Kur’ân Kursu Öğreticilerinden oluşan bir komisyonun hazırladığı kapanış programı büyük beğeniyle izlendi. Programa İlçe Kaymakamı Bülent Ay, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Suat Aktürk, İlçe Emniyet Müdür Vekili Mehmet Arslan ile İlçe Müftüsü Sinan Cansever’in yanı sıra birçok öğrenci velisi, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

İlçe Kaymakamı Bülent Ay, yaptığı konuşmada iki dönemde toplam 3104 öğrencinin devam ettiği Yaz Kur’ân Kurslarının çocuk ve gençlerin dini ve ahlaki gelişimlerinde çok önemli bir yer tuttuğunu ifade ederek, bu ilginin aynı şekilde kışın devam edecek okullarda her branştan derse de gösterilmesi gerektiğini dile getirdi. Bu çocukların ülkemizin geleceği olduğunu söyleyen Kaymakam Ay, Yaz Kur’ân Kurslarında ülkemizin geleceği için harcadıkları samimi emeklerden dolayı başta İlçe Müftüsü olmak üzere tüm din görevlilerine teşekkür etti.

Programda kısa bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Sinan Cansever ise,  ülkemizin ve milletimizin geleceği olan sevgili evlatlarımız ve kıymetli gençlerimizin yalnızca Allah’a kul olmayı, Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’ya (sas) ümmet olmayı en büyük şeref bilerek, din ü devlet mülkü millet şuuruyla birlik ve beraberlik bilinci içerisinde iyi bir insan, iyi bir evlat, iyi bir vatansever olarak yetiştirilmesi noktasındaki büyük bir çabanın adı olan Yaz Kur' an Kurslarının kapanış programını teşriflerinden dolayı başta İlçe Kaymakamı olmak üzere bütün katılımcılara, İlçe Müftülüğü ve aziz varlıklarımız – evlatlarımız – adına teşekkür etti. Emeği geçen bütün din görevlilerine de teşekkür eden Müftü Cansever, çocuklar ve gençler üzerine çalışmalarının yoğunlaşarak devam edeceğini dile getirdi.

Öğrencilerin sunum ve gösterileriyle devam eden programın kapanışında ise Erzurum’un 20 ilçesinin katılımıyla gerçekleşen Erkek Öğrenciler Arası Bilgi Yarışması’nda 2. olan Serhat Dağdelen, Kız Öğrenciler Arası Bilgi Yarışması’nda 3. olan Esma Nur Dağdeviren ile Hınıs genelindeki yarışmada dereceye giren diğer öğrenciler hediyelerini İlçe Kaymakamı Bülent Ay ve protokoldeki diğer katılımcıların elinden aldı.