21.11.2018

Mevlid-i Nebi Haftası Etkinlikleri

2018Yılı Mevlid-i Nebi Haftası Etkinlikleri kapsamında Hınıs İlçe Müftülüğü tarafından 21 Kasım Çarşamba günü Hınıs ESMEK Kültür Merkezi Konferans Salonunda tertip edilen  "Peygamberimiz ve Gençlik" konulu konferans yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Program Tellitepe Mh. Camii İmam-Hatibi Dursun ŞAHİN’in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İlçe Müftüsü Sinan CANSEVER 'in açılış konuşmalarının ardından Atatürk Üniversitesi Hınıs Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Serkan YILDIRIM da bir selamlama konuşması yaptı.

Programa konuk olarak katılan Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Merkezi Şube Müdürü İsmail YILMAZ ise "Peygamberimiz ve Gençlik" konulu bir konferans verdi. Konferansa başta, İlçe Garnizon Komutanı Ömer Tolga SARI, Cumhuriyet Başsavcısı Olcay AKSOY, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Osman ACET olmak üzere İlçedeki bütün kurum amirleri, Hınıs din görevlileri, Hınıs Meslek Yüksekokulu öğrencileri, ilköğretim okullarından gelen öğrenciler ile Hınıs halkı yoğun ilgi gösterdi. Konferansı ilgiyle takip eden katılımcılara hitap eden YILMAZ, sözlerine Peygamberimiz (s.a.s)'in gençlere verdiği önemi dile getirerek başladı. Hz. Peygambere ilk iman edenlerin içinde gençlerin olduğu, Efendimiz 'in bu gençlere önemli görevler verdiği ve gençlerle iletişiminin hep iyi olduğu, sorunlarını dinleyip çözümler ürettiğini dile getiren YILMAZ, günümüz gençlerine sahip çıkmamız gerektiğini, onların geleceğimizi oluşturduklarını, şuurlu bir genç nesil yetiştirmenin ancak Peygamberimiz 'in metodunun örnek alınarak gerçekleştirilebileceğini örnekleriyle ortaya koydu.

Programdan sonra, 2018 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası anısına Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Merkezi Şube Müdürü İsmail YILMAZ'a Garnizon Komutanı Ömer Tolga SARI tarafından bir plaket takdim edildi. 2018 Yılı Mevlid-i Nebi haftası etkinlikleri kapsamında Hınıs İlçe Müftülüğü tarafından Lise ve Ortaokullarda düzenlenen "Peygamberimiz ve Gençlik" konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri protokol üyeleri tarafından verildi. Program, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından  Mevlid-i Nebi Haftasına özel olarak hazırlanan “Peygamberimiz ve Gençlik” temalı kitap ve hadis kartelası dağıtımıyla sona erdi.