05.03.2020

ŞEHİT AİLELERİNE TAZİYE ZİYARETİ

Horasan İlçe Kaymakamı Sayın Cüneyt CANER,İlçe Müftüsü  Abdusselam AYDIN, ve Tüm Daire Amirlerinin  katılımlarıyla “İdlib'de rejim unsurlarının saldırısı sonucu şehit olan Erzurum Horasan Yeşilyurt mahallesine kayıtlı  olan Piyade Uzman Onbaşı Nihat Kara'nın ailesine taziye ziyaretinde bulunuldu.

Asker ve polisin, vatanın bekası ve milletin huzuru için gece gündüz demeden çalıştığını ifade eden Müftü Abdusselam AYDIN bu uğurda şehadet mertebesine eren şehitlere minnettar olduklarını belirtti.

Ziyarette şehitliğin dinimizdeki yeri ve önemine değinen İlçe Müftüsü Abdusselam AYDINŞehitlik, İslâm’da en büyük mertebedir. Şehitlerin Allah katında kadir ve kıymetleri pek yücedir. Ahirette en büyük rütbenin Peygamberlikten sonra şehitlik olduğu belirtilmiştir.

“Aziz şehitlerimizin bizlere emanet ettiği bu vatan toprağına ebediyen sahip çıkacağız. Bu necip millet şehitlerini asla unutmayacaktır. Bizler her zaman sizlerin yanında olacağız” diye konuştu.

Ziyarette Merkez Cami Görevlileri Nurettin  Sevindir ve Coşkun Kara tarafından okunan Kur’an-ı Kerim’ in ardından İlçe müftüsü Abdusselam AYDIN   Şehit  Piyade Uzman Onbaşı Nihat Kara’nın ruhuna ve tüm şehitlerimize dualar edildi.