06.03.2020

HORASAN İLÇE MÜFTÜLÜĞÜNCE 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KONFERANS PROGRAMI

Horasan İlçe Müftülüğümüzce gerçekleşitirilen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle 06 Mart 2020 Cuma günü Saat 13:30 Merkez Kız Kur'an Kursu Konferans Salonunda bayanlara yönelik “Üretim ve Tüketim Ekseninde Kadın” konulu konferans düzenlendi.

Gerçekleştirilen programda  Merkez Kız Kur'an Kursu Öğreticileri Handan LAL, Merve YALÇIN, Esra Nur KILINÇ, Şeyma Bayrak, Gülsüm YAZICI ve Öğrencileri tarafından Organizesi yapılan konferans saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Çok sayıda Kur’an Kursu Öğreticileri,Öğrencileri,Lise,Ortaokul Öğrencileri  ve bayanların katıldığı programda Sinevizyon, Tiyatro, Şiir ve İlahi dinletisi sunuldu.

Yoğun katılımın olduğu konferansta konuşmacı olarak Merkez Kız Kur'an Kursu Yöneticisi Handan LAL "Üretim ve Tüketim Ekseninde Kadın" konusu konferansta;

1. Kur'an' ın seçtiği ve cennetle müjdelediği islamın idol kadınlarını tanımak ve anlamak.
2. Ahzab suresi 6. Ayette belirtilen: "Peygamber müminlere kendilerinden daha yakın, eşleri de onların anneleridir" ilahi hakikati gereği, Annelerimizin terbiyesinde yetişmek ve annelerimize benzemeye gayret etmek.
3. Her biri Peygamber Efendimizden ışığını alan yıldızlar olarak kadın sahabelerin ahlakını, gayretini örnek almak, onlar gibi sevmek-sevilmek, çocuk/insan yetiştirmek gerektiğini vurguladı ve konferans konusu olan  Üretim ve Tüketim Ekseninde Kadın olmak üzere  toplumun her alanında Kadının rolünün çok büyük olduğu hususunu vurgulayarak, sorumluluk ve mesuliyetimizin önemine işaret etti.

Hem  Ailemizin, hem Halkımızın  sorumluluk bilinci içerisinde hareket ederek, kim olduğuna bakılmaksızın, nerede bir problem varsa ulaşarak, insanlarla birebir ilgilenip, toplumumuzun kanayan yarası olan Ahlaki ve Ruhi çöküntüye dur dememiz gerektiğini iletti ve yaptığı duayla sona eren programda katılımcılara günün anısına karanfil ve çeşitli hediyeler takdim edildi.