07.06.2024

Kamuoyuna Duyurulur

Kurban Derisi Toplanması Hakkında Duyuru

Bu sene Kurban Bayramının idrak edileceği 16-19 Haziran 2024 tarihleri arasında halkımızın rahat, huzur ve güven içerisinde bayramı geçirmeleri ve kurban kesim hizmetlerinin yetkisiz kişi ya da gruplar tarafından halkın dini duygularının istismar edilmeksizin yürütülmesi için aşağıdaki tedbirlere hassasiyetle uyulacak; güvenlik kuvvetleri, cami görevlileri ile muhtarlar görev mahallinde alınan kararların titizlikle uygulanmasını sağlayacaktır. Buna göre;

1- Yardım Toplama Kanunu kapsamında, kamu yararına uygun olmak kaydıyla amaçlarını gerçekleştirmek, muhtaç kişilere yardım sağlamak ve kamu hizmetlerinden bir veya birkaçını gerçekleştirmek veya destek olmak üzere Bakanlar Kurulunca izin almadan yardım toplayabileceği kararlaştırılan kuruluşlar, kendilerine verilen izin kapsamında olmak üzere Kaymakamlığa bildirimde bulunmak kaydıyla ve yetki belgeleri (Yardım Toplama Esas ve Usulleri Hakkında Yönetmelikte Yazılı Belgeler) ile deri toplayabilecektir.

2- Yukarıda belirtilen kapsamda bulunmayan diğer dernek,vakıf,kurum veya kişiler ise Kaymakamlıktan izin almak suretiyle (yetki belgesinde açıkça belirtilecek) kurban, kurban derisi, bağırsak ile fitre ve zekât toplama faaliyetlerinde bulunabileceklerdir.

3- Şu ana kadar kurban deri toplama faaliyetleri için İspir Kaymakamlığınca sadece İspir İlçe Müftülüğüne (TDV İspir Şubesi) yetki verilmiş olup, deri toplamak için görevlendirilen memura (görev ve yetki belgesi yanında bulundurulacak) muhtarlar ve cami görevlilerince gerekli kolaylık sağlanacaktır.

4- Deri toplama faaliyeti sırasında herhangi bir şahıstan şüphelenildiğinde bilgi ve ihbar için 112 Acil Çağrı Merkezinden yetkililere derhal iletilecektir..

5- Tüm muhtarlar derilerin İlçe Müftülüğüne teslimini takip ve kontrolle görevli olup; güvenlik kuvvetleri yetkili merciiler dışında deri toplama ve kabul etme girişimlerini hassasiyetle önleyecek, bu gibi durumla karşılaşınca Yardım Toplama Kanunu çerçevesinde gerekli yasal takibata başlayacak ve buna aykırı hareket edenlere para cezası uygulanacaktır.

6-Bu yazı bayram sonuna kadar halkın ortak kullandığı yerlerde (cami, köy odası, muhtarlık, kahve vb.) ilan tahtası ya da halkın görebileceği yerlere asılacaktır.

İlgililere ve kamuoyuna duyurulur.

İspir Kaymakamlığı