10.12.2018

Karayazı’da soğuk kış günlerinde gönüller “Ev Sohbetleri”yle ısınıyor

Karayazı’da soğuk kış günlerinde gönüller

“Ev Sohbetleri”yle ısınıyor

Kış mevsiminin ana vatanı Erzurum Karayazı’da haneler ev sohbetleriyle şenleniyor.

Karayazı İlçe Müftülüğü önceki yıllarda da devam eden geleneği bu yıl da soğuk kış aylarında sımsıcak ev ortamlarında devam ettiriyor.

Dini bilgi ve güncel meselelerin konuşulduğu sohbete katılan vatandaşlar, akıllarına takılan soruları yerinde sorarak cevaplar alıyor.

Sohbetlerden memnuniyetini dile getiren Karayazılılar, kış aylarını bu şekilde verimli bir şekilde değerlendirdiklerini ve ilim öğrendiklerini dile getiriyor.

Karayazı Kaymakamı Eyyup Özdemir, İlçe Müftüsü Halis Benli ve daire amirleri, müftülük personeli ve vatandaşların katılımıyla her hafta pazartesi ve cuma akşamları yapılan sohbetler, her hafta gönüllü kişilerin evine davet etmesiyle gerçekleşiyor.

Müftülük koordinesinde gerçekleştirilen sohbetler ilçe merkezi ile sınırlı kalmıyor ve uzak yakın fark etmeksizin mahalle ve köylerde de yapılıyor.

İlçe müftüsünün 40 dakikalık sohbetinin ardından hane sahipleri ve davetlilere dualar ediliyor.

Kaynak:https://www.diyanethaber.com.tr/erzurum-muftulugu/karayazida-soguk-kis-gunlerinde-gonuller-ev-sohbetleriyle-h2678.html