10.12.2018

“Gençler, dostlarınızı iyi seçin”

2018 yılı Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle Erzurum Karayazı Kız İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda bir program düzenlendi.Erzurum’un Karayazı İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen “Peygamberimiz ve Gençlik” konulu programa kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Programda imam hatip lisesi öğrencileri tarafından şiir ve ilahiler okundu.

Ardından kürsüye gelen İlçe Müftüsü Halis Benli şunları kaydetti:

“Herkese çalıştığının karşılığı vardır”

"Erkek olsun kadın olsun çalışana çalıştığının karşılığı vardır. Hz. Âdem ile Nuh’un (a.s.) kazanan ve kaybeden evlatları vardır. Kabil kardeşini kıskandığı için kaybetmiştir imtihanını. Hz. Nuh’un oğlu, vahye kulak tıkayıp peygambere uymadığı için helak olmuş, gittiği yanlış yol sebebiyle peygamber ehli olamamıştır.

Dünyada dost olanlar ahirette beraber olur. Rükû edenlerle, secde edenlerle dost olanlar, ahirette sonsuz cennet nimetlerinde safa sürerken günahta, şirkte, azgınlıkta, fitne fesat ihanette iş birliği yapanlar, küfre uşaklık maşalık yapanlar, ahirette birbirine lanetler yağdıracaklardır. Gençler, o yüzden dostlarınızı iyi seçin.

Bugün iffetini hayâsını muhafaza eden, harama el uzatmayan, gözünü haramdan koruyan, dilini haramdan muhafaza eden genç,  Hz. Yusuf’u örnek alan bahtiyar gençtir. Yakışıklı olan, güzel olan, bu nimeti kendinden bilip kibirlenmez, o nimeti emanet olarak verene şükreder. Ashab-ı kiram, Allah Resulü’nü anasından babasından dünyalıklarından daha çok seven, vahyin dizi dibinde eğitim görmüş koca yürekli gençlerdir.

Mukaddesatı, bayrağı, dini için, cennet vatanı Türkiye’nin selameti için hayatının baharından geçen, vatan sana canım feda diyen Anadolu evladı, istiklal ve ay yıldızlı al bayrağa sevdalı kınalı kuzular, Mehmetçiklerimiz, askerimiz, polisimiz, güvenlik güçlerimize selam olsun!

15 Temmuz gecesi hain darbe girişimine karşı cesaretini yumruk yapıp bu vatanın silahını bu vatana doğrultan hainlere, sinsice iş çeviren, kâfirlerle iş birliği yapan dindar görünümlü münafıklara, küfrün uşaklarına meydanları dar eden gençlerimize selam olsun!

Aziz şehitlerimize, Peygamberimizin komşusu Ömer Halisdemirlere, Fethi Sekenlere selam olsun. İçinde doğup büyüdüğümüz, özgürce yaşadığımız cennet vatanımız,  büyük evimiz Türkiye’den başka devletimiz yok. ‘Aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ay yıldızlı al bayraktan başka bayrak tanımayız.’ diyen gençliğimize selam olsun!"

Program, gül takdimi ile sona erdi.

Kaynak:https://www.diyanethaber.com.tr/erzurum-muftulugu/gencler-dostlarinizi-iyi-secin-h2685.html