02.05.2019

Kur'an Okumaya Geçiş Merasimi

İlçemiz Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet vermekte olan Vilayetler Birliği Nenehatun Anaokulu ile Müftülüğümüz arasında yapılan koordinasyon çerçevesinde, Müftülüğümüz tarafından görevlendirilen bir Kur'an Kursu Öğreticisi; okul öncesi çocuklara yönelik, temel ahlak eğitimi ve Kur'an-ı Kerim dersleri yaptırdı.

Toplamda 56 çocuğun Kur'an okumayı öğrendiği eğitimler  çerçevesinde, 30 Nisan Salı günü Nenehatun Anaokulunda Kur'an-ı Kerim okuma merasimi düzenlendi.

Yapılan törene Okul Müdiresi Bilhen Polat'ın davetleri ile İlçe Müftümüz Ahmet Nuri Bayraktutan da katıldı.

Program, Kur-an Kursu Öğreticisi Ayşe Ataş'ın yaptığı açılış ve velilere yönelik teşekkür konuşması ile başladı.

Daha sonra Eğitimini tamamlayan çocukların ezberledikleri dualar ve sureleri okudukları program, öğrenci velileri ve davetliler tarafından ilgi ve heyecanla takip edildi.

Kur'anı Kerimi okumayı öğrenen  öğrencilere belgelerini vermek için sahneye davet edilen İlçe Müftümüz bir konuşma yaptı.

İlçe Müftümüz; büyük bir ilgi ve heyecanla çocukların Kur'anı Kerimi kıraatlerini takip ettiğini söyleyen Bayraktutan, çocuklara yönelik yapılacak hertürlü eğitimin öneminden bahsetti. Çocukların bu eğitimi almaları için destek olan velilerin çok önemli bir amel işlediklerini belirten İlçe Müftümüz, büyük bir özveri ile bu sınıfın açılmasını sağlayan Okul Müdiresi Sayın Bilgehan Polat Hanımefendi başta olmak üzere; desteklerini esirgemeyen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, okul yönetimi ve öğretmenlerine, ayrıca; çocukların bu seviyelere ulaşmasında önemli bir çaba gösteren Müftülüğümüz Kur'an Kursu Öğreticisi Ayşe Ataş'a ve çocuklarını bu ilk eğitimde yalnız bırakmayan, okula ve öğretmenlere destek olan öğrenci velilerine teşekkür etti.

Konuşmasının ardından İlçe Müftümüz, Öğrencilere tek tek Kur'anı Kerimi okumaya geçiş belgelerini takdim etti.

Belge töreninin ardından, okul yönetimi tarafından çocuklar için hazırlanan pasta kesildi ve katılımcılara ikram edildi.

Okul yöneticileri ve İlçe Müftümüz, Okul Yöneticisi Bilgehan Polat'ın odasında; okul öncesi eğitimin önemi ve bugün ulaşılan başarıların devamının gelmesi için yapılabilecek çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunduktan sonra, İlçe Müftümüz okul yönetimine misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederek okuldan ayrıldılar.