03.05.2019

Ailece Camilerde Buluşuyoruz

Başkanlığımız “Yaşayan Cami Modeli" olarak isimlendirdiği camileri toplumun tüm kesimlerine hitap eden bir hizmet anlayışına kavuşturmak üzere çeşitli projeler hayata geçirmektedir. Bu kapsamda camilerde genç, çocuk, kadın-aile ve engelli bireylere yönelik cami buluşmaları düzenlenmekte olup, vatandaşlarımızın katılımıyla Kur'ân tilaveti, tesbihat, sohbet ve duadan müteşekkil programlar icra edilmektedir.

Bu programlar çerçevesinde; İlçemiz Karayolları Camiin'de cami görevlilerinin yapmış olduğu çalışmalar neticesinde, 02.05.2019 Perşembe günü Yatsı namazında bir program tertip edildi.

Yapılan programda; Karayolları caminin merkezinde bulunduğu mahallenin sakinleri ile ailece yatsı namazında bir araya gelindi.

Yatsı namazını müteakip, ailelerin ve çocukların da katılımı ile hatimler okundu, sohbetler ediildi, ailelerin ve çocukların beklentileri cami görevlilerince dinlendi. Yapılan hatimler için dualar edildikten sonra camide bir araya gelen çocuklar için pasta ikram edildi ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

Cami Görevlileri Mustafa Sancar ve Kenan Akbulut, yerleşim yerlerinin kimliğinin oluşmasında camilere önemli bir yer veren yüce dinimiz İslam'ın kainatı kuşatan mesajının toplumun her kesimine ulaştırılması için, mahalle sakinlerinin ailece yoğun ilgi gösterdiği programların devam edeceğini ifade ettiler.

Programa yoğun bir ilgi gösteren mahalle halkı da bu tip programlardan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.